Projekt „Gastronomia i Hotelarstwo Aktywność na Rynku Pracy TRIO”
Nauczyciele naszej szkoły uczestniczyli we Włoszech w projekcie „Gastronomia i Hotelarstwo Aktywność na Rynku Pracy TRIO”.Uczestnicy projektu odwiedzili szkołę hotelarsko-gastronomiczną Instituto Alberghiero w Spoleto.
Profesor Giovanni Martoglio-wykładowca przedmiotów zawodowych z gastronomii przybliżył nauczycielom szczegóły pracy placówki i przedstawił wzorce włoskiego szkolnictwa zawodowego.Każdy dzień pobytu inspirował nauczycieli biorących udział w projekcie do dokonywania porównań systemów oświaty, stylów pracy i trybu życia w Polsce oraz we Włoszech i wyciągania wniosków, które staną się pomocne w dalszym rozwoju zawodowym.Wiedza i doświadczenie uczestników projektu, zdobyte w trakcie jego realizacji będą cennym wsparciem w opanowaniu nowych umiejętności i kwalifikacji zawodowych i zmotywują do dalszej nauki języków obcych.W ramach zapoznania dziedzictwa kulturowego Włoch grupa zwiedziła Rzym, Asyż, Sienę, Montefalco i Spoleto.